Logotyp med text i orange: Sölvebring Media
Svartvitt foto av Andreas Sölvebring

Om mig

Mitt namn är Andreas Sölvebring. Jag föddes 1987 och är uppväxt på en liten bruksort i Värmland. Sedan 2007 bor jag i en liten bruksort i Västmanland. Där bor jag tillsammans med min fru och våra två barn. Till vardags jobbar jag som bibliotekarie på Arboga bibliotek. Skrivandet sker med andra ord vid sidan om.

Utöver mitt skrivande, tecknar jag också en del på min fritid. Emellanåt har jag utfört mindre illustratörsuppdrag. Då speciellt till svenska rollspelsböcker, då jag förut  sysslade väldigt mycket med bordsrollspel. Idag ligger mitt fokus främst på tatueringar. Förutom att jag tycker om konsten och hantverket i sig, är jag mycket intresserad av historien och kulturen. Tatueringar är ett av de äldsta, mest primära uttrycken i människans historia.

I övrigt trivs jag bäst med familjen, tycker om att läsa – förstås, och konsumerar en hel del musik i genrer som blues, country, jazz, hårdrock och metal – inklusive flera undergenrer. Bland favoriterna återfinns sådana som: Dark Funeral, Dick Dale, Gamma Ray, gamla Helloween, gamla Metallica, Hank Williams III, Iron Maiden, Johnny Cash, Lead Belly, Satyricon, The Spotnicks …

Föreläsningar

Finns intresse föreläser jag gärna – på exempelvis folkbibliotek eller skolor. Just nu föreläser jag utifrån min debutbok; om tatueringshistoria, och önskar bjuda gemene man en bättre och djupare förståelse kring tatueringens rötter och utveckling.

Mitt arvode utgår från Författarförbundets riktlinjer för detta. Kontakt görs via nedanstående e-postadress.

Frilans & F-skatt

Mitt frilansande – vid sidan av mitt dagliga arbete, sköter jag via Cool Company. Därmed kan jag fakturera liksom faktureras precis som vanligt. Detta är då en form av egenanställning som kan liknas vid innehav av F-/FA-skatt. Skillnaden är då att istället för att jag själv tar hand om skatt, moms och sociala avgifter, sköter Cool Company detta åt mig. Frilansa gör jag då i egenskap av författare/föreläsare och tecknare. 

Önskar du kontakta mig, gör du det enklast via:

Tatuteket.se

Äldre mans arm tatuerad med en hästsko tillsammans med blommor och en flagga.Tatuteket är mitt stora hobbyprojekt och startades upp i januari 2019. Det är en webbsida och består i fakta om tatueringar; gratis artiklar om tatueringens historia och kultur; nålar, maskiner, stilar, motiv, betydelser, viktiga tatuerare, historiska händelser, etc.

Till sidan hör också ett Instagram-konto – @tatuteket, där jag dels låter informera om vad som händer på webbsidan, dels låter dela och sprida arbeten av olika samtidiga tatuerare – särskilt skandinaviska sådana.

I och med detta skriver jag ibland tatueringstexter åt andra parter, besöker tatueringsmässor och har skaffat mig flera intressanta samarbetspartners, exempelvis East Street Tattoo Supply och Gaddad Podcast.